Több százmilliós kárt hozott össze a gyártelepen bosszúból, miután kirúgta a Mercedes

2021.01.03. 10:52 Módosítva: 2021.01.03. 11:24

Kétmillió eurós (720 millió forint) kárt rombolhatott össze bosszúból egy kirúgott alkalmazott a Mercedes vitóriai (Spanyolország) telephelyén. Egy kotrógéppel pofozta végig a vaidúj V osztályokat.

EqkprPaXUAAsYXI

Miközben az olyan techpszichopatákpápák mint Jeff Bezos, Elon Musk és társaik  sokszorozták vagyonukat a járvány idején, a túloldalon, a kisembereknél inkább csak az egzisztenciális kiszolgáltatottságot növelte a tavalyi év. A történet főszereplőjével, egy 38 éves baszk férfival is ez történt. A meg nem nevezett exalkalmazottnak a 2020-as év utolsó napján járt le a határozott idejű munkaszerződése a Mercedes vitóriai üzemében, amit a járvány miatti keresletcsökkenésre hivatkozva nem hosszabbított meg a gyár. Egy kapitalista országban ehhez joga volt, azzal viszont nem számolhattak, mindez mit vált majd ki egy vélhetően eleve labilis csalódott melósból. 

A férfi négy éve dolgozott a szerelőüzemben, és annak a tíz százalékos leépítésnek lett az áldozata, amit a járványra hivatkozva lépett meg a gyár. A helyi lapok beszámolója szerint december 18-án alkalmazottak tömegei álltak ki az elbocsátások ellen, mondván, a Mercedes nem tett meg mindent, nem keresett alternatív megoldásokat a munkahelyek megőrzésére, de a tiltakozás nem ért célt.

A kirúgottak egyike volt a baszk férfi, aki aztán barbár bosszút állt. Lopott magának egy útépítéseknél használt kotrógépet, amivel visszament a gyártelepre, áttörte a kerítést és megpróbált bejutni a gyártósorra. Vélhetően azért, hogy abban tegyen kárt, de aztán a kint parkoló új V osztályoknak rontott neki. Összesen 69-et rongált meg kisebb-nagyobb mértékben, köztük állítólag több EQV is kapott nagy pofonokat.