Újabb titkolt Porsche került elő

2021.01.05. 15:20

Ahogy az elnevezés is utal rá, az 55One-t a legendás Porsche 550 Spyder modern megfelelőjének tervezték, állítólag Ferdinand Piëch, a VW csoport elnökének ötlete nyomán. A középmotoros Porsche helyett végül egy másik típus fejlesztésére költötték a felhasználható pénzt.

A Porsche számos, meg nem valósított tervét láthattuk mostanában – ezúttal egy újabbal jelentkeztek. Az 1950-es évek Porsche versenygépeit idéző kicsi, nyitott, kétüléses, középmotoros autó Walter de Silva tervei alapján készült, a képeit is ő hozta nyilvánosságra a napokban, és valószínűleg annak a programnak a része volt, amely a VW csoport több márkájának juttatott volna hasonló felépítésű és műszaki tartalmú sportos kétüléseseket. Ezek közül a VW Bluesport tanulmányát be is mutatták, bár a szériagyártásig már az sem jutott el.

A pletykák szerint az 55One helyett, amely házon belül a Boxster alapváltozatainak is konkurenciája lett volna, egy nagyobb haszonnal kecsegtető típus, a Macan fejlesztésébe vágott bele a Porsche. Ez utóbbihoz a cégcsoporton belül rendelkezésre álltak a megfelelő műszaki alapok, és sokkal nagyobb mértékben növelhette a Porsche eladásait, mint bármilyen sportkocsi.