Kiderült, hogy hívják a következő Skoda terepjárót

2021.01.08. 06:05

A Kodiaq, a Karoq és a Kamiq után nemsokára megérkezik a Skoda legújabb SUV-ja, a Kushaq. Úgy tűnik, ez lehet a legkisebb és legolcsóbb terep-Skoda, bár egyelőre csak Indiában, másutt nem tervezik a bevezetését.

kushaq slt

A Kushaq nevén kívül egyelőre csak egy, a sötét háttérből elősejlő körvonalat hoztak nyilvánosságra a típus kapcsán, de az így is sejthető, hogy a korábban Indiában bemutatott Vision In szériaváltozatáról van szó. Ez pedig nem más, mint egy Volkswagen T-Cross, Skoda stílusú orr- és farkiképzéssel. Várhatóan olcsóbb anyagokból is gyártják majd a típust, és valószínű, hogy a Vision In tanulmány 1,5 literes turbós négyhengeresénél kisebb motorokkal készül majd a sorozatgyártmány.

Az új Skoda indiai bemutatóját márciusban tartják, valószínű, hogy a további részleteket is akkor hozzák nyilvánosságra. Az viszont így sem valószínű, hogy árban versenyezhetnének a Renault Kwidhez, a Suzuki S-Pressóhoz, vagy a Kia Sonethez hasonló, átszámítva még mindig kétmillió forint alatti modellekkel.