Kiszivárgott képen a Ford Ranger kistestvére

2021.01.09. 13:24

Kiszivárgott egy fénykép, amin a Ford következő, alig álcázott pickupja látható. A Mavericket várhatóan a Ranger alatti szegmensbe szánják, így alulról fogja kiegészíteni az eleve bő, amerikai pickup-kínálatot.

nj3wka5dqexndhnkolgv.png

Az autó a Focus és a Bronco Sport műszaki alapjaira épül, így a Rangertől eltérően önhordó karosszériája lesz, és alapvetően elsőkerékmeghajtással árulják majd. A klasszikus, robosztus létravázat tehát feláldozzák a kényelem és a kedvező fogyasztás oltárán, a pickup-mivolt így csak a formára szorítkozik. A feltehetően a hermosillói gyárban készült képen látható autó egészséges keveréke a Ford terepjáróinak, a Bronco, az F-150 és a Rangerek dizájnelemeit is fel lehet rajta fedezni.

ford-maverick-tailgate-not-confirmed

A Ford több mint húsz év után támasztja fel a Maverick nevet, ám ez csak egy korábbi, kiszivárgott kép után lett biztos, amin az autó hátsó ajtójáról készült CAD-rajz szerepelt, rajta a felirattal. A Mavericket az észak-amerikai piacra szánják, érdekes lesz látni, hogyan alakulnak majd a kis, elsőkerekes pickup eladásai az óriás-terepjárók között.