Hatnapos fesztivál lesz Detroiti Autószalon helyett

2021.01.12. 11:08

A Detroit Auto Show másodszor marad el az idén: az egy csarnokba összezsúfolt standok a járvány miatt továbbra sem igazán vonzóak, sem a kiállítók, sem a látogatók számára. Van azonban alternatív terv: Detroittól úgy 50 kilométerre, Pontiacban találtak a szervezők helyet a Motor Bella nevű, hatnapos eseménynek, amely 148 ezer négyzetméteren mutat be autóipari érdekességeket.

Az elképzelés szerin a Motor Bella időpontja is kora ősszel lenne, ahogy a Detroit Auto Show-t tervezték már a tavalyi évre is: szeptember 21. és 26. között tartanák az M1 Concourse nevű komplexumban, amely egyebek közt egy 2,4 km-es versenypályát is tartalmaz.

Az esemény szervezője szerint a járványhelyzet ugyan változtatott a társadalom szokásrendszerén, de ez csak új ötleteket hozott, erre bizonyíték az új kiállítási formátum is. Nem tudni, hogy az autógyártók ugyanúgy ott lesznek-e a Motor Bella kiállítói között, ahogy a Detroiti Autószalon állandó szereplői voltak, az viszont biztosra vehető, hogy a versenypálya és a nagy nyitott tér sokkal mozgalmasabb esemény létrehozását teszi lehetővé, mint a zárt csarnokban kialakított standok.