Búcsúzik a Honda HR-V

2021.01.15. 09:49

Hét év után tűnik el a kínálatból a HR-V, amely már nem teljesítette az Euro 6 norma új mérési módszereket tartalmazó, január 1-étől élő változatát. Az utód várhatóan a jövő év elején érkezik, hibrid hajtással.

1

A HR-V lekeverése aligha jött jól a Hondának, de nyilván ez volt az észszerűbb lehetőség, hiszen egyébként tovább kellett volna fejleszteni a típus motorjait, amelyeket az utódban biztosan nem használnak majd. A típus egyébként sem döntött eladási rekordokat: a 2016-ban eladott bő 33 ezer autó után folyamatosan csökkent az érdeklődés a típus iránt, 2019-ben valamivel több, mint 21 ezer fogyott belőle Európában.

A Honda így egy rövid ideig négytagú palettát kínál Európában, amely a Civicből, a CR-V-ből, az elektromos e-ből és a hibrid Jazzből áll. A HR-V utódját, amely várhatóan csak hibrid hajtáslánccal lesz elérhető a Jazz-hez hasonlóan, állítólag az év vége felé mutatják be, a forgalmazása viszont 2022 előtt biztosan nem kezdődik meg.

A Honda ígérete szerint egyébként 2022 után már nem jön újabb benzines típus, bár nemrégiben épp arról hallottunk pletykákat, hogy a Civic Type R még a régi hajtásláncát tarthatja meg.