Nagy furgonokat is együtt gyárthat a Mercedes és a Renault

2021.02.04. 17:32

A Stellantis megalakulása igazán jelentős átrendeződést a haszonjárművek piacán hoz majd. A PSA, az Opel és a Fiat érdekeltségeinek összevonásával új párosítások alakulnak ki, az egyik ilyen a Mercedes és a Renault, amely a nagyobb haszonjárművek területén új együttműködést alakíthat ki a legújabb hírek szerint.

Közös alapokra kerülhet a Mercedes Sprinter és a Renault Master is
Közös alapokra kerülhet a Mercedes Sprinter és a Renault Master is

A Mercedes korábban a Volkswagennel fejlesztett együtt, a Renault pedig az Opellel és a Fiattal, de a Volkswagen újabban a Ford partnere, az Opel és a Fiat pedig a Peugeot-Citroennel került egy vállalatba. Így a Renault és a Mercedes előtt nem maradt más út, mint egy, vagy akár két újabb közös típus kialakítása, máskülönben magukban lennének kénytelenek fedezni a költséges fejlesztést, ami versenyhátrányt hozna a konkurenciával szemben.

Pillanatnyilag csak a Mercedes Citan-Renault Kangoo párost készítik közösen, a Renault Trafic és Master, illetve a Mercedes Vito és Sprinter viszont egymás konkurensei az európai haszonjármű-piacon.

A legújabb hírek szerint a Renault és a Mercedes-Benz már elkezdet a tárgyalásokat, amelyek megújíthatják a két cég együttműködését, annak ellenére, hogy az az elmúlt évek során szétesni látszott, miután a Nissan Navarra alapú X osztály, a Renault Twingo alapú Smart Forfour és a Mercedes A osztály alapú Infiniti Q30/QX30 típusok gyártását is utód nélkül szüntették meg.