Sebességi rekord Porsche Taycannal – beltérben

2021.02.11. 13:07

A járványhelyzet szokatlan lehetőségeket szül – például hónapszám állnak üresen hatalmas épületek, amelyekben normális esetben mindig telt ház lenne. Ez teremtette meg a lehetőséget a Porsche számára, hogy új műfajban írja be magát a Guiness Rekordok Könyvébe.

A belsőtéri sebességi világrekordot persze nem a Porsche találta ki: a korábbi rekorder a ralipilóta Mikko Hirvonen volt, aki egy terep-gokarttal érte el a 140 km/h-t egy csarnokban. Ezt javították most meg a Taycan Turbo S-szel, és Leh Keen sportkocsiversenyzővel, 165 km/h-ra javítva a beltéri rekordot.

Keen szerint a gumimelegítés, a Taycan jó gyorsulása és a hatalmas tér ellenére nem volt egyszerű kihívás. „Ahogy padlógázon gyorsít az ember, és látja közeledni a falat, az a hatalmas tér, ami rendelkezésünkre állt, hirtelen egészen kicsinek kezd látszani.” - mondta a pilóta.

Egy ilyen rekordnak persze a világon semmi értelme, azon túl, hogy a népek egy pillanatra talán megint odafigyelnek, még akkor is, ha a Taycannál újabb, erősebb, gyorsabb villanyautók is a csőben vannak már.