Dobj el mindent, itt a BMW-motoros Lada Niva

2021.02.13. 11:14

Nemrég leplezte le a Lada az új Nivát. Ez nem a nálunk legutóbb már 4x4 néven forgalmazott modell közvetlen utóda, hanem egészen másik autó, a név körüli bonyodalmakat korábban ebben a hírben oldottuk meg. Most azonban nem maga a gyártó, hanem egy orosz Youtube-csatorna mutatott sokkal durvábbat.

Egészen pontosan a Niva legdurvább kivitelét, a Brontót vették kezelésbe a fanatikusok, és belefaragtak egy N47-es BMW dízelmotort. Nem a legjobb hírű motorról van szó, hiszen a láncos vezérlés hibái, a hengerfalak megrepedése, sőt olykor spontán kigyulladás is jellemzi. A motorcsalád kétliteres darabját kapta meg a Lada, méghozzá 250 lóerő körüli teljesítményszinttel. Ahhoz, hogy beférjen a jóval kisebb gyári egység helyére, a motorteret is át kellett alakítani, és a futóművet is módosították.

A hátsó kerekekre egy 3-as BMW váltóján keresztül viszik át az erőt. Ha lehet hinni a számoknak, akkor a 0-100 km/h-s sprintet mindössze hat másodperc alatt teljesíti a Niva-szörny. És természetesen a keresztben csapatásra is kiválóan alkalmas.

Megépítői a külsőségekre, valamint a belső értékekre is adtak, így hát a BMW infotainment-rendszerét, valamint a kétzónás digitklímát is átültették a Ladába. A megfelelő tapadást a húszcolos malomkerekekre szerelt szöges gumik biztosítják.

Forrás: ПриветТачка