Ittas vezetés? A Főnöknek is tilos

2021.02.13. 15:08

Az Amerikai Egyesült Államokban már komoly hagyománya van annak, hogy nagy cégek, köztük autógyártók is különleges reklámokkal készülnek a Super Bowlra, vagyis az amerikaifutball-bajnokság nagydöntőjére. A Jeep idén például Bruce Springsteent kérte fel, hogy szerepeljen kisfilmjükben. A Főnök el is vállalta, a reklámot bemutatták, üzenete pedig – a Jeep hagyományain túl – az amerikai egység és a közösség fontossága volt.

Most viszont az autógyártó átmenetileg visszavonta a reklámot, Springsteen ugyanis belekeveredett egy ittas vezetési ügybe. A Gateway nemzeti rekreációs területen, vagyis egy nemzeti parkban csípték el, ahol alkoholos befolyásoltság alatt vezetett. Bár az Egyesült Államok egyes területein kisebb mértékű fogyasztás még nem lenne bűn, viszont a nemzeti parkokban nem szabad alkoholt inni. Ráadásként Springsteenre közúti veszélyeztetést is ráhúztak. Letartóztatása során állítólag együttműködő volt a hatóságokkal.

A Jeep sajtósai szűkszavúan reagáltak, nem tartották volna ugyanis korrektnek, hogy a részletek ismerete nélkül ítélkezzenek. Elismerték, hogy tudnak az esetről, ami egyébként a januári forgatást megelőzően, még novemberben történt. Viszont kiemelték, hogy az ittas vezetés fölött nem szabad szemet hunyni, ez legalább olyan fontos üzenet, mint a reklámjukban megfogalmazott egység és összetartás. Éppen ezért jobbnak látták visszavonni a videót.

A rocklegenda február végén állhat bíróság elé, ráadásul szövetségi ügyben, mivel nemzeti parkban kapcsolták le.