Megvillantották a Maserati új alapmodelljét

2021.02.19. 14:08

A Maserati beindította legújabb típusának bevezető kampányát. A Grecale lehet a 80-as évek Biturbo modelljei óta a legelérhetőbb Maserati, nem véletlenül igyekeznek a nevét minél hamarabb becsempészni a köztudatba.

A BMW X3 olasz vetélytársa műszaki értelemben az Alfa Romeo Stelvio közeli rokona lesz – olyan közeli, hogy ugyanabban az üzemben készül majd a két típus, az olaszországi Cassino-ban. A fotókon egyelőre kevés részlet vehető ki: köztük van a nagy Maserati szigony az autó orrán, a jellegzetes LED-ívek a hátsó lámpákban, és persze a magas építésű, ötajtós karosszéria hozzávetőleges arányai, bár ez utóbbiak a Stelvio-rokonság tényét ismerve nem igazán meglepőek.

A típussal kapcsolatos tervekből egyelőre csak annyi egyértelmű, hogy a bemutatót még az idén megtartják – erre elég egyértelmű utalás a fotózott prototípus rendszáma helyén látható MMXXI, azaz 2021 felirat – és már jövőre várható egy tisztán elektromos kivitel is.

A Grecale a Porsche Macan és a BMW X3 kategóriájába érkezik, azaz kemény ellenfelek mellett kell érvényesülnie. Ugyanakkor ezek a közepes prémium SUV típusok elég népszerűek lettek mostanság ahhoz, hogy ezzel az újdonsággal akár megtöbbszörözzék a Maserati éves eladásait.