Pazar animáción Romain Grosjean horrorbalesete

2021.02.22. 06:02

Évtizedes viszonylatban volt a Forma-1 legnagyobb balesete Romain Grosjean bahreini bukása tavaly novemberben. Az autósport csúcsának biztonsági fejlettsége igazolta a mondást, mégpedig hogy ezekben az autókban nagyon nehéz meghalni. Hála többek közt a fejvédőnek (Halo/glória), aminek funkcióját tökéletesen látni az alábbi videón. Rengeteg elemzés született már a bahreini balesetről, ez a századmásodperces bontással készült új animáció ott folytatja, ahol a fedélzeti kamera képe megszakadt.

Az animációt a francia Canal+ tévécsatorna készítette egy dokumentumfilmhez, ami a horrorbukást járja körül személyes és biztonsági szempontból. A filmben megszólal többek közt Grosjean neje, aki elmeséli, milyen volt az a három perc a baleset után, amíg özvegynek érezte magát. Az 53 G-s erővel és 221 km/órás tempónál történ becsapódást az idén Indycarra váltó francia megúszta kisebb égésekkel a két kézfején. Ez máig egy csoda, még akkor is, ha az animáció amúgy megmutatja, hogyan törte ki a szalagkorlát tartóoszlopait a Haas orra és hogy aztán hogyan tolta a sisak fölé a szalagkorlátot a 2018-as szezon óta használt fejvédő rendszer. 

A baleset több szögből így festett:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.