Jövőre jön az első elektromos Cupra

2021.02.24. 06:04

Az öthengeres Cupra Formentor bemutatása kapcsán említették meg a márka jövőbeli terveit, amelyek közt kitüntetett szerep jut három új elektromos típusnak.

Először az el-Born tanulmány szériaváltozata érkezik. Erről egyelőre annyit tudunk, hogy Cupra Born lesz a végleges neve, Barcelona egyik városrésze után, ám csak nevében lesz spanyol. A típust Zwickauban gyártják majd, ugyanazon a gyártósoron, ahonnan a VW ID.3-as is érkezik. E típus kapcsán vezeti be a Cupra az előfizetéses modellt, amely fix havidíjért teszi majd elérhetővé az elektromos autót.

A Born állítólag fontos szerepet kap a Cupra márka globális hálózatának kiépítésében is: összesen 800 értékesítési pont megnyitását tervezi a Seat sportos almárkája 2022 végéig.

Ezen felül, úgy tűnik, legalább két másik elektromos modell készül még a Cupra számára. Az egyik egy terepjáró-fazonú modell lesz, a másik viszont – és erről eddig még nem hallhattunk – egy városi autó, méretben leginkább a Seat Ibizához hasonló.

Erről a Cupra márka vezetője, Wayne Griffiths elmondta, hogy 2025-re szeretnének elkészülni vele, de az elfogadható ár kialakítása érdekében a Volkswagen csoporton belüli együttműködési lehetőségek kihasználására lesz szükség. „A legfontosabb döntéseket még az idén meg kell hoznunk, ha tartani akarjuk a határidőket.” - nyilatkozta Griffiths.