Kék színben pompázik az Alpine F1-es versenygépe

2021.03.03. 06:05

A Renault csapatból lett Alpine visszatért a francia kék versenyfestéshez, amely még abból a korszakból maradt, amikor nem a szponzoráció döntött a színekről.

A két világháború közti rendszerben nemzetenként – általában a pilóta nemzetisége alapján – kaptak más-más színt a versenyautók, és a francia versenyszín a kék volt. Ennek megfelelően az Alpine is ilyen színben aratta első komolyabb sikereit. Csak a 70-es években kezdték a Renault kék-sárga-fehér színeit festeni a sportkocsikra.

Most fordítva zajlott le a színváltás: a Renault versenygépei eddig fekete-sárgák voltak, az Alpine név felvételéhez azonban újra előszedték a kék színt.

Az A521 jelzésű autót a legfontosabb sikerei színhelyére visszatérő Fernando Alonso, és Esteban Ocon vezetheti majd az idei szezonban, tartalék versenyzőként pedig az orosz Danyil Kvijatot szerződteti a csapat.

Maga a versenyautó egyébként a tavalyi Renault RS20-as evolúciós változata, azt azonban még nehéz megítélni, hogy mennyire lehet ütőképes. Az előző autó mindenesetre a középmezőny elejébe volt jó: összesítésben az 5. lett, a legjobb helyezést pedig két harmadik helyezés jelentette.