Négy újabb modellt tesztelt az EuroNCAP

2021.03.03. 17:21

Két vadonatúj, és két, már ismert alapú autó tesztjeinek eredményeit hozta nyilvánosságra az EuroNCAP. Ennek azért van jelentősége, mert más módszer szerint értékelték az új konstrukciónak számító Polestar 2-t és Cupra Formentort, illetve a régebbi modellekből származtatott Renault Arkana és Lexus UX 300e-t.

Az új típusokat már a megújított követelményrendszer szerint vizsgálták, amelyet tavaly májusban vezettek be, míg a régebbi alapú típusokat még a 2019-es mérési módszerekkel vizsgálták.

Az eredmények minden autónál hasonlóan kiválóak: a felnőttek biztonságára minden típus bőven 90% feletti, és a gyermekekére is 80% feletti pontszámot kapott, a gyalogos- és kerékpáros-védelmi tesztek, illetve a biztonsági berendezések pontszáma is minden autónál 70% felett alakult.

Összhatásában talán a Polestar 2 eredménye tűnik a legerősebbnek, amely minden kategóriában legalább 80%-os eredményt ért el, bár ez nem olyan meglepő, hiszen a karosszéria tervei a Volvótól származnak.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.