Bemutatták a Skoda Octavia Pro változatát

2021.03.10. 06:06

A Skoda is igazodik ahhoz a csak Kínára jellemző trendhez, hogy a vevők a hátsó térkínálat alapján választanak autót. Eddig jellemzően azért a drágább modellekből készültek nyújtott változatok, most azonban az Octaviából is bemutattak egy ilyet.

A Pro változat 6,4 centivel lett hosszabb, mint az itthon is ismert Octavia, amiből 4,4 centi esik a két tengelyvonal mögé. Magyarán ennyivel hosszabb lehet az utastér, ami nagyrészt a hátsó lábtérben jelentkezik. A 4,753 méteres és 2,73 méteres tengelytávú modell a gyáriak szerint így már a Superbéhez mérhető helyet kínál, legalábbis hosszában.

Egyébként keveset változtattak az Octavián: a Pro számára egy kicsit ugyan átszabták a lökhárítókat, és nyilván szükség volt néhány új alkatrészre a hátsó ajtók környékén, de az eltérések nem látványosak.

A nyújtott változat természetesen a jobbik, multilink hátsó futóművet kapja, ami Európában csak a legdrágább változatokhoz jár. Motorból egyelőre egyfélét kínálnak hozzá, az 1,4 literes TSI turbómotor 150 lóerős változatát, amelyhez hétfokozatú, dupla kuplungos automata váltó jár.

Úgy tudjuk, Kínán kívül egyelőre sem a típusváltozat gyártását, sem a forgalmazását nem tervezik.