Canoo pickup: furcsa, de célszerű

2021.03.12. 09:11

A Canoo nevű induló autógyártó tavaly év elején jelentős támogatást kapott a Hyundai-tól, ezzel kerültek be a hírekbe. Már akkor látszott, hogy egy szabvány elektromos gördeszka-platformra terveznek elég sokféle felépítményt, most pedig már egy egészen kidolgozott autó képeit hozták nyilvánosságra.

Egy hosszú kabinos pickupról van szó, szokatlan, kisteherautós fazonú orrkialakítással. A tervezők láthatóan igyekeztek felismerhető karaktert adni a járműnek: a gömbölyded orr, az integrált kilincsek és a kereszt-szerű lámpatestek is erre mutat, bár az összképet szépnek semmiképp nem mondanánk. Inkább azt sugározzák a képek, hogy a cég egy jól használható tárgy előállítása volt.

Az orrban kialakított csomagtartó, a plató lenyitható oldalfalai és könnyen meghosszabbítható kialakítása, illetve az ügyes csomagelválasztó rendszer mind a célszerűség érzését erősíti. Emellett utólag feltehető zárt hátsó felépítményt is terveztek a járműhöz, integrált tetősátorral

Egyelőre kevés részletet árultak el a járműről. Annyi azért kiderült, hogy hátsó- és összkerék-hajtással lesz elérhető, az utóbbi kiépítésben a hajtás összteljesítménye 600 lóerő körül lesz. Emellett bő 800 kg-os terhelhetőségről, és 320 km körüli valós hatótávról szólnak az ígéretek.

A Canoo pickupja egyelőre távol van a kész terméktől. A vállalkozás ugyan már az idén el szeretné kezdeni a rendelések felvételét, a gyártás viszont csak 2023 elején kezdődhet, akkor is, ha minden a tervek szerint megy.