Megkapóan egyszerű egyterűt készül bemutatni a Hyundai

2021.03.12. 06:03

A Hyundai formatervezői az elmúlt években a lágy formák és a papírhajtogatást idéző, markáns élek kontrasztjával játszottak. Ez a stílus látszik például az aktuális Elantrán, vagy az Európában is elérhető típusok közül az új Tucsonon. Most azonban, úgy tűnik, valami mással próbálkoznak.

A Staria nevű egyterű összes részletét ugyan még nem mutatták meg, de a stílusváltás már a kedvcsináló képeken is átsüt. Az egyterű szokatlan jellegzetessége a jó helykihasználást ígérő, közel függőleges oldal- és hátfalak, az alacsonyan vezetett övvonal, amitől az ablakfelületek hatalmasak lehetnek, illetve a felületek egyszerű, töretlen kialakítása.

Az összképben van valami a 70-es évek scifi-filmjeinek puritán esztétikájából: úgy egyszerű, hogy közben nem sivár, inkább nézné az ember valamiféle űrkompnak, mint hagyományos autónak. De az is eszünkbe juthat, hogy ilyen lehetett volna egy Apple autó, amiről februárban derült ki, hogy biztosan nem a Hyundai gyárthatja.

A típus adataival egyelőre adós a Hyundai, még az sem derült ki, hogy a sorozatgyártásra szánt modell első- vagy hátsókerék-hajtású műszaki alapokat szánnak-e. Ahogy az sem, hogy Dél-Koreán kívül hol tervezik forgalmazni, bár a kategória iránti keresletet ismerve kevéssé valószínű, hogy Európa is a célpiacok között lesz.