2025-ben jöhet az utolsó nem tisztán villanyos Mini

2021.03.14. 15:53

Nevüket nem vállaló belső forrásokra alapozva terjed a hír az angol és nemzetközi sajtóban arról, mi valójában a Mini konkrét menetrendje a villanyos átállásra. Ezen hírek szerint nem várnak sokáig: 2025-ben jönne az utolsó belső égésű motoros új autójuk, 2030-tól pedig csak tisztán elektromos hajtással lesznek jelen a piacon.

P90072966

Egyelőre sem a Mini, sem az anyacég, a BMW-csoport nem kommentálta a kiszivárogtatott céldátumokat, de úgy tudni, március 17-én szerdán Oliver Zipse vezérigazgató nagy bejelentésre készül, az esemény pedig alighanem a most megismert dátumokat erősíti majd meg, egyúttal Zipse várhatóan részletesen is kifejti, hogyan megy majd az átmenet.

Mindez a viszonylagos kapkodás azért is különös, mert az ugyan ismert volt, hogy a Mininek - nem kis mértékben a kínai Great Wall partnerségére építve - komoly villanyautós tervei vannak a következő évekre, viszont nem olyan régen még a "választás szabadsága" volt a szlogenjük, amivel éppen a különféle hajtásrendszerek széles kínálatát próbálták érzékeltetni, de úgy tűnik, ez a fajta diverzitás nem lesz tartós. 2025-ben jöhet az utolsó autójuk, amiben benzinmotor van, 2027-re már az eladásaik felét tisztán elektromos autókból remélik, 2030-ra pedig teljesen kikopik a globális kínálatukból minden, amit nem csak villany hajt, ha hihetünk az állítólagos belső infóknak.