Kinek kéne egy öreg Volvo 20 millió dollárért?

2021.03.16. 14:16

Nem kizárt, hogy eljön majd az az idő, amikor bármi sokat ér majd, amiben dugattyúk kalimpálnak és benzint kell beletölteni, hogy menjen, de ettől egyelőre még távol vagyunk. Igaz, hogy a Volvok között is akadnak nagyon értékes darabok, mint egy patika P1800-as vagy, amire még ennél is egy kicsit jobban tudok vágyni: Volvo 850R kombi. Tudják, öthengeres turbómotor a kartondoboz forma elejében, lehetőleg sárgában.

Ez itt viszont nem ilyen, csak egy koszos V70-es, kicsit matt fényszórókkal és csálén meredő lámpamosókkal. Semmit nem is részleteznek az autóval kapcsolatosan. Elsőre csak egy viccnek tűnik az egész. Mégis ki csap le erre az autóra 20 millió dollárért? Hát, az autóra valószínűleg senki, hiszen a legértékesebb része valójában a két egyedi rendszám.

Még a 70-es években vezették be az egyedi rendszám intézményét New York államban és akkor a Volvo V70 tulajdonosa édesapját beszélte rá a New York feliratú táblára. Az idők folyamán a család különböző autóira került fel a rendszám, ami máshonnan is ismerős lehet.

Szuvenír boltokban nagy táblaként vagy hűtőmágnes formájában is megvásárolható hasonló pár dollárért, de az eredetit birtokolni bizonyára sokkal menőbb.