Bemutatták az új terep-Skodát

2021.03.18. 18:21

Azt már hallhattuk, hogy érkezik a Skoda terepjáró-fazonú aprósága, de az összes lényeges részlet csak most derült ki a típusról.

A 4,221 méter hosszú, 1,76 méter széles és 1,612 méter magas autó a maga 2,65 méteres tengelytávjával kicsinek épp nem mondható. A forma néhol egyértelmű rokonságot mutat a VW T-Cross típuséval – az ajtókon végigfutó dupla borda ilyen közös pont – de a Kushaq kicsivel hosszabb, mint a Volkswagen modelljének nyújtott, kínai változata. Emellett az orr-részen már egyértelműen a Skoda márkajellegzetességeivel találkozhatunk.

Állítólag a műszaki tartalom sem teljesen azonos: állítólag az MQB-A0 platform egy kifejezetten India számára átalakított változatát használták az új típus alapjául. A motorválaszték azonban szabványos, és egyelőre kétféle turbós benzinesből áll. Mint az ezres, 115 lóerős háromhengerest, mind az 1,5 literes, 150 lóerős négyhengerest széles körben alkalmazzák már a VW csoport más termékeiben. A terepjárós jellegű felépítés ellenére a Kushaq csak fronthajtással készül majd.

Az új Skoda legtöbb adata már ismert, leglényegesebb, az ár azonban még nem. Az azért már most egyértelmű, hogy a Skodának ez a modellje az indiai piac legnépszerűbb típusaihoz képest nagy és drága autó lesz, az azonban legkorábban a forgalmazás kezdetén, a nyár elején derülhet ki, hogy mennyire lehet sikeres.