Szakadék fölött, hídról lelógó pickupból mentettek ki két embert Idahóban

2021.03.18. 06:04

A lakókocsihoz kötött biztonsági láncon lógva úszta meg egy Ford F350-ben ülő pár, hogy egy mély szakadékba zuhanjon Idaho állam egy hídján. A nem mindennapi mázliról és a mentésről sok kép és videó is készült.

A pickup egy lakókocsit vontatott a hétfő délutáni baleset idején, ami valószínű a baleset kiváltója, egyben a pár életének megmentője volt. Az autóban egy nő és egy férfi ült, az autó fejjel lefelé lógott a Malad-szakadék felett átívelő hídról, amikor egy rendőr odaért. A szakadék keskeny, de nagyjából 30 méter mély, ami körülbelül egy tízemeletes ház magassága. Legmélyebb pontja mintegy 76 méter.

A nehéz Fordot a lezuhanástól csak néhány biztonsági lánc tartotta vissza, amellyel a 9 méteres lakókocsit vontatta. A pár szerencséjére ugyanis a lakókocsi a hídon maradt.

Below is the press release from our friends and partners at the Idaho State Police. This afternoon our SORT - Special...

Közzétette: Magic Valley Paramedics – 2021. március 15., hétfő

A rendőr és a helyi seriff először egy teherautó láncaival biztosították, hogy a lelógó jármű a mélybe ne zuhanjon, amíg a mentőcsapat megérkezik. Ezután a speciális mentők kötélen ereszkedtek le a hídról a kocsihoz, hogy a két utasra hámot erősítsenek, és biztonsággal visszajuttassák őket a hídra. Mindkettejüket kórházba vitték, bár úgy tűnt, egyikük sincs életveszélyes állapotban - tette hozzá Hightower.

Kiemeltek két kis testű kutyát is, őket egy közelben lakó rokonhoz vitték. Hétfő este még folyt az autó mentése.

"Rémisztő volt! Valóban hősies mentés volt minden résztvevő részéről, aki ott volt, és szerencsére mindenki épségben van" - hangsúlyozta a szóvivő.

Szemtanúk szerint a sofőr a baleset előtt elvesztette az uralmat a kocsi fölött, amely először a jobb oldali korlát felé fordult, mielőtt a bal oldali korlátnak ütközött, és leszaladt a hídról, a lakókocsi pedig keresztbe fordult a híd két sávján.