Már platós elfogóautót is kínál a Ford

2021.03.19. 14:56

A legendás Crown Victoria ugyan már teljesen kiveszőfélben van, de a Ford ettől még igyekszik megtartani rendőrségi vásárlóit. A nekik szánt kínálat legújabb darabja az F-150 Police Responder, amely a Ford legkelendőbb modelljének gyárilag rendőrségi autónak kialakított változata.

A fényhídon és a kötelező kommunikációs eszközökön túl a legfeltűnőbb eltérés az utcai F-150-eshez képest a masszív lökővas az orron, amely elvileg akár üldözésre is alkalmassá teszi a járművet. Erre a célra persze nem ez a legalkalmasabb eszköz, de a 3,5 literes turbós V6-os 400 lóereje, és a 193 km/h-s végsebesség révén a saját kategóriájában azért elég gyorsnak számít a rendőrségi pickup.

Emellett a gyáriak szerint viszonylag jó terepjáró képességei vannak: az összkerék-hajtással, illetve a Goodyear Wrangler Enforcer gumikkal az épített utakat elhagyva is jól használható, sőt, a hajtásrendszer állítólag olyan, hogy különleges kiképzést sem igényel a terepen való használat.

A rendőrségi munkára való felkészítés egyébként kevésbé látványos apróságokban is megmutatkozik. Ilyen például a Police Idle, azaz rendőrségi alapjárat nevű funkció, amely lehetővé teszi, hogy a sofőr kivegye a slusszkulcsot, miközben tovább jár a motor és működnek a megkülönböztető jelzések is. Ezzel igyekeznek meggátolni, hogy valaki egyszerűen elkösse a magára hagyott rendőrautót intézkedés közben.