Tesla-hajtást pakoltak bele egy régi Range Roverbe

2021.03.21. 07:53

Van valami különös bájuk a régi, klasszikus Range Rovereknek. Legalábbis én imádom az 1969-tól gyártott első generációt a kis kocka formájukkal és a furcsa megoldásaikkal, ahogyan megpróbálták összeilleszteni a mindent megmászó terepjárót a kor luxusával. Mivel angol autók, ezért nem érdemes firtatni, hogy meddig működik. Ha pedig elektromos hajtást tesznek bele, akkor valahogy ez tényleg mindegy lesz.

Itt van a floridai E.C.D. Automotive Design pályaműve a témában: egy fehér Range Rover, szépre restaurálva. Ebbe tömködték bele a Tesla Model S 100 kWh-s akksiját, amivel úgy 350 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. 450 lóerős elektromotorja van és 5,2 másodperc alatt szalad 60 mérföld/órára (kb 96 km/óra).

2200 munkaóra volt a művelet és nem csak a Tesla került bele, hanem egyedi bőrbelső, szépen szóló hifi, navigációs rendszer és tolatókamera is.

Néhányan azt a nézetet vallják, hogy a tiszta jövőben a veteránok túlélésének kulcsa a villanyos üzem. Hiszen ekkor megmarad az autó funkciója, a formája bizonyos értelemben még jobb és dinamikusabb is lesz. Az már más kérdés, hogy pont a hangulatot adó kedves pöfögés tűnik el.