Porsche: nem lesz elektromos 911 ebben az évtizedben

2021.03.21. 17:35

Mivel a 911 maga a hagyományokhoz való makacs ragaszkodás, nem csoda, hogy ameddig csak lehet, belső égésű motorra alapozzák az autót, és ebben az is segít, hogy komoly nehézségekbe ütköznének a farmotoros kialakítás miatt.

16

Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott erről: "A 911-es koncepciója nem enged meg egy teljesen elektromos autót, mivel a motor hátul található. Ha a súlyos akkumulátorokat a helyére, tehát hátra tennénk, nem lehetne vezetni az autót.” A 2030-as éveket viszont egyelőre a Porschénél sem látják tisztán, tehát teljesen nincs kizárva az elektromos 911.

PORSCHE FOS2018 JW0377

A részleges elektromosítást persze ők sem kerülhetik el, és egy halvány talánnal megtoldva már a következő generációban elképzelhetőnek tartja a hibrid hajtást Blume. Szerencsére egy kimondottan agresszív, sportos rendszeren dolgoznak, amilyenről már volt szerencséjük tapasztalatot gyűjteni a 919-es fejlesztése során, amivel háromszor egymás után megnyerték a Le Mans-i 24 órást. De a versenypályán kívül is bemutattak már hibrid rendszert kezdve a 918 Spyderrel és folytatva a Panamera/Cayenne Turbo S E-Hybrid változataival. Mivel a kurrens 911 csak nemrég mutatkozott be, még bőven van ideje mind az akkumulátor-technológiának, mind pedig a Porschénak arra, hogy elfogadható súly/teljesítmény-arányt érjen el. Addig viszont marad a nyers boxer, élvezze ki, aki tudja.

/Autoblog