Amikor a macsóság és a hedonizmus egyszerre borul a Mustangba

2021.03.24. 11:30

2021-ben lenne 98 éves a Carroll Shelby, aki megnyerte az 1959-es Le Mans-i 24 órás versenyt, de leginkább a tuningolt Ford Mustangok kapcsán ismerős a neve. A születésnapja alkalmából a Shelby American elkészítette a Super Snake limitált szériás változatát, a kétüléses Speedstert, ami irdatlanul jól néz ki.

Eleve nehéz nem szépnek látni egy kabrió Mustangot, de a Super Snake Speedster még rátesz egy lapáttal a masszív alumínium sárvédő szélesítésekkel és a 20 colos, kovácsolt alufelnikkel, meg a két púppal az ülések mögött. A recept nem új, hiszen a Porsche már évtizedek óta készít hasonlót és a 991-es széria hattyúdala is épp a Speedster volt.

Gary Patterson, a vállalat igazgatója szerint az autó olyan, mint egy jól öltözött nehézsúlyú bokszoló. Nehéz volna vitatkozni vele.

Különösen azért, mert az 5,0 literes, V8-as motorra Whipple kompresszor került, így a Super Snake 825 lóerőt tud. Van automata is, de nyilván a short shifteres kéziváltóval az igazán kemény gép. A kipufogórendszert a Borla szállítja, az elöl hat-, hátul négydugattyús fékek pedig a Brembótól érkeznek alá.

Ahogyan a kupé változatból, úgy a Speedsterből is csak 98 darab készül majd a Shelbynél és nem lennék meglepve, ha már most elfogyott volna az összes.