Új, családi Hyundai a láthatáron

2021.03.24. 06:04

Úgy tűnik, a SUV-szaporítás nem áll meg a koreaiaknál: ezúttal egy hétüléses típus bemutatására készülnek, amely az Alcazar nevet kapja.

Bár globális modellként emlegetik, valószínű, hogy csak bizonyos piacokon lesz kapható. A képek alapján a Creta nevű modell vagy 30-40 centivel hosszabb változatáról van szó, a Creta pedig az úgynevezett BRICS piacokra – Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika – számára készült. Így az Alcazar megjelenésére is ezeken a területeken lehet számítani.

Eddig csupán néhány kedvcsináló képet közöltek, amelyeken az összes részlet nem látszik, de a lényeg azért kivehető: tágas, három üléssoros típusról van szó, amelybe szokatlan módon leghátulra került a háromszemélyes üléspad, elöl és középen különálló ülésekben foglalhatnak helyet az utasok. A formaterv korszerű, és a képek alapján egész kellemes arányúnak tűnik, bár olyan fotó egyelőre nem került nyilvánosságra, amely szemből mutatná az autót, így az összkép egyelőre elég hiányos.

A bemutató időpontját egyelőre nem közölték – a Hyundai marketingesei csak annyit írtak, hogy hamarosan – de az az érzésünk az eddig kiadott információk alaposságát látva, hogy még a tavasz folyamán megmutatják az Alcazart a nagyközönségnek.