Mutattak egy részletet az új VW Multivanból

2021.03.26. 17:02

A VW az Amarok után a következő Multivanról is közölt egy előzetest, ám ez valószínűleg nem az a Multivan, amit eddig ismertünk.

multivan21pv.png

Maga a kép egyelőre nem árul el túl sokat: csak az orr-rész LED-csíkjai látszanak rajta, és a nagy VW jelvény, amely itt hűtőrács helyett egy, az autó egész orrát fedő, átlátszó burkolatra kerül. A stílus az elektromos VW-ekére emlékeztet, bár úgy tudjuk, az új Multivanból nem készül ilyen, legfeljebb konnektoros hibrid változat várható, mivel az autó az MQB rendszerre épül.

A korábbi pletykák alapján arra lehet számítani, hogy az új Multivan önálló típussá válik, amely egyszerre váltja a VW Transporter személyszállító változatának kisebb kiviteleit, és az eddigi egyterű-kínálatot. A személyautó-alapú modell ugyanakkor nem a Transporter sorozat következő generációja lesz: azt a Ford Transit alapjainak felhasználásával készülnek elkészíteni, amivel megspórolhatják a sokféle méretben gyártható furgon-alapok kifejlesztésének milliárd eurós nagyságrendű költségét.

A képhez más információt egyelőre nem mellékeltek, így azt sem tudjuk, hogy a Multivan mikorra várható, de meglepő lenne, ha az év első felében nem mutatnák be a típust.