Több mint hússzoros áron ment el az első GMC Hummer

2021.03.29. 09:33

Nem újdonság, hogy valaki az első autó jogáért egy vagyont fizet, de az elektromos GMC Hummer pickupért kirívóan nagy összeget fizetett valaki a Barrett-Jackson árverésén.

A licitnek 2,5 millió dollárnál lett vége, ami azt jelenti, hogy az amúgy is meglehetősen drága, 112 ezer dolláros Edition 1 bevezető változathoz képest több mint 22-szeres árat fizet a vásárló az 1-es alvázszámú példányért. Ez eleve elég meglepő: a benzines első autókért azért jellemzően inkább 4-5-szörös árat szoktak kifizetni.

Természetesen az illetőnek így is ki kell várnia a gyártás beindítását, azaz valószínűleg csak az idén ősszel kapja kézhez az autóját, ez azonban egy darabig a legjobb paraméterekkel rendelkező elektromos pickupok közé tartozhat a piacon. Az Edition 1 a gyári adatok szerint 560 km-t mehet el egy töltéssel, három motor hajtja akár ezer lóerő összteljesítménnyel, és 350 kW-os gyorstöltőről is tölthető, ami azt jelenti, hogy nagyjából 10 perc alatt tölthető bele 160 km megtételéhez szükséges energia.

A GM tervei szerint a GMC Hummer évek alatt fokozatosan válik majd egyre elérhetőbbé: a tervezett alapkivitel csak 2024-re várható, és ennek az ára is 80 ezer dollár lesz, nagyjából a duplája annak, amit manapság az átlag vásárló autóra költ Észak-Amerikában.