A Kia új villanyosa mindent legyorsul a Ferraritól a McLarenig?

2021.04.01. 11:11

A vevői többségének nyilvánvalóan egy értelmezhetetlen érték, egy kihasználatlan képesség, de a napokban bemutatott Kia EV6 GT 3,5 másodperc alatt futja a 0-100 km/h-s sprintet. Egy erős villanyautónál ilyen számoktól ma már nem szokás hasra esni, de mivel a Kia eddig még semmivel sem tudta megmutatni a világnak, hogy milyen, amikor csúcssportautókat eszik egy gyorsulási versenyen, most összedobtak egy videót, amin épp ez történik. 

A benzines sportautók gyorsulási versenyes alázásának műfaját a Tesla teremtette meg pár éve, amikor efféle videókkal szerzett ingyenreklámot az egyre erősebb Model S-eknek. Akkor még rácsodálkozott az internet a dologra, miközben amit látunk, egy teljesen egyenlőtlen küzdelem. Az azonnal rendelkezésre álló csúcsnyomaték miatt ilyen rövid távon nagyon nehéz elbánni egy erősebb villanyautóval, így ezeknek a bemutatóknak az értelműk nagyjából annyi, mint a legjobb középtávfutót kiállítani Usain Bolt ellen 100 méteres síkfutásra. A marketingesek persze seggüket verik a földhöz örömükben, és lám, mi is lehoztuk, hogy a Kia új villanyosa Ferrarit/Lamborghinit/Mercedes AMG-t/Porschét aláz negyed mérföldön.

Bár gátlástalanul ráhazudták nagy betűkkel a videó képeire, hogy a világ leggyorsabb sportautóit látjuk, valójában jól ki lett mérve előre a mezőny. Lamborghiniből például a márka tehene, az Urus lett a rajtra állítva, Ferrariból a házon belül szerény képességű California jutott ellenfélül és sorolhatnánk. Az 570S sem éppen az a típus, amit a McLaren odaállított volna a Kia mellé, ha megkérdezik, de azért hozta a papírformát, és legalább ő elverte a családi villanyautó sportos változatát. Így a Kia sem tűnik taszítóan nagyravágyónak, de a Ferrari-verés híre is messzire száll.