Ilyen szerénytelen a Google-alelnök Rolls-Royce Cullinanja

2021.04.02. 09:32

Emlékszik még valaki azokra az időkre, amikor az igazán nagy hollywoodi sztárok és a Szilícium-völgy feltörekvő, technológiai vállalatainak vezetői kettes Priusszal vagy Fisker Karmával jártak? Néhányaknál szerénység, másoknál inkább egy üzenet volt, hogy törődnek a bolygóval.

Ben Sloss, a Google egyik alelnöke és vele együtt felesége, Christine viszont imádja az autókat és a versenyzést is. Ehhez mérten temérdek érdekes és irgalmatlan gyors autó áll a garázsukban, a Ferrarikon, McLareneken és Porschékon túl kedvelik a Rolls-Royce-t is. Elvégre nem kell mindig sietni mindenhová.

Elegáns limuzin helyett azonban egy Cullinan Black Badge a gyűjtemény új darabja, amit kifejezetten az ő ízlésükre szabtak. A versenyautóik színösszeállítása után a Rolls is Pikes Peak kék fényezésű, amit élénk sárga csíkok (Modena zászlajának színe) díszítenek. Nincs ez másképp a beltérben, ahol mindent sötétkék bőrbe varrtak, sárga cérnával. Nem maradt el a csillagos égboltot idéző, optikai szálakkal világított tetőkárpit sem. Az első ajtóknál, a küszöbön a Benjamin és a Christine felirat olvasható.

Kicsit magam is beleborzongtam, amikor először megláttam a Rolls-Royce sötét oldalát, ami mindent fényes feketébe tunkol, ami eddig csillogó króm volt és izmosabb motort meg alvilági hangulatot idéz. De ha úgy nézzük, a Rolls-Royce nem csinált mást, csak egy autót azoknak, akiknek kevés már a világító vesés X6.

Itt már nem lehet azzal takarózni, hogy a teljesítmény épp elegendő. Szép kerek számokkal kell elmondani, hogy ez a közel 2,7 tonnás elefánt 600 lóerős és 900 Nm nyomatéka van. 5,2 másodperc alatt megvan neki lámpától a 100 és közben mindenki fölé tornyosul. A Cullinan Black Badge nekem olyan, mintha szegecses Converse-ben nyomná bele a parázsló csikket a Rolls-Royce gyapjú szőnyegébe.