Sportos Polestar 2 készül?

2021.04.06. 13:55

A Polestar a Volvo sportos almárkájának indult, és csak később csináltak belőle villanyautó-márkát. Ám úgy tűnik, az elektromos Polestar 2-ből is faragnak valami sportosabbat.

Erre utal legalábbis a Polestar főnök, Thomas Ingenlath két Instagram-fotója, amelyeken egy sportfutóműves Polestar 2-es első kereke látszik. A 21-es fekete felnire nagyon alacsony gumi került, és a teljes belső részét kitölti a hatalmas féktárcsa és a hozzá tartozó nyereg. A kép mellé a Öhlins, a Brembo és a tuning hivatkozásokat is odaírta az igazgató – alighanem ezeknek a cégeknek az alkatrészeit használták a prototípus előállításához.

A Polestar 2 egyébként elvben elég jól megy: a hajtásrendszere 408 lóerős, és 5 másodpercen belül gyorsul százra. Ugyanakkor az 1,9 tonnás ötajtóst eddig nem nagyon igyekeztek sportos modellként eladni, talán épp komolyabb futómű és fékrendszer híján, ám ez rövidesen meg is változhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.