Ez a kék nyerte a Porschénél a színek háborúját

2021.04.14. 18:38

Otthon ül az egész világ, görgeti a Facebook üzenőfalat, sokadjára is dob egy szívecskét az Instagramon ugyanarra a képre, meg unottan pörgeti a Twittert és talán pont ezért a legjobbkor dobta be a Porsche az utóbbi platform követőinek a színek nagy csatáját.

Ferry Porsche szeretett vadászni, közel állt hozzá a természet és a kedvenc színe is a zöld volt, ezért az ő első 911-ese Irish Green színű lett. Ennek tiszteletére lett az egymilliomodik 991-es is pont ilyen 60-as éveket idéző zöld. Ez csak egy árnyalat a sok közül, és még számtalan van, amihez kapcsolódik egy legendás modell vagy érdekes sztori. Egy újabbról pedig kiderült, hogy a Twitter népe azt nézegeti legszívesebben a Porschén.

Én is szavaztam, amikor a hírfolyamban belefutottam a napi eldöntendő kérdésbe, de a legvégső meccs felett tanácstalanul állt a kurzor. Miami vagy Zafír kék?

Érdekes módon mindkettőhöz kedves emlék köt. Zafír kék autóhoz kapcsolódik az első élményem a GT3-assal, méghozzá a Nürburgringen, és pont ezért figyel a polcomon kicsiben épp olyan. A Miami blue pedig határtalanul menő, élénk kék. Ilyen színű az a picike 911 GT2 RS, amit az autó premierjén, a Frankfurti Autószalonon vettem (ahelyett, hogy időben leadtam volna a Mercedes-AMG Project One anyagát).

Nem sokkal, a több mint 3000 szavazat 51%-ával nyerte a csatát a sötétebb, Zafír kék metál, így ez lett a Twitter népének kedvenc Porsche színe.

Szerintem: