Végigbüntette a rendőrség egy orosházi autós találkozó résztvevőit

2021.04.15. 11:04

Közel ötven ember jött össze március végén egy orosházi autós találkozóra, ahol aztán csoportosulás miatt 250 ezer forintos bírságokat szórtak ki az intézkedő rendőrök a résztvevőknek. Az esemény történetét a Blikknek írta meg egy olvasója, aki már azért sem érzi jogosnak a bírságolást, mert szerinte kis csoportokban, egymástól távol ment a beszélgetés az autók mellett.

Nem helyszíni fotó, illusztráció
Nem helyszíni fotó, illusztráció

"Március 28-án Orosházán volt egy kis autós találkozó, amit a rendőrség csoportosulás miatt félbeszakított és minden egyes személynek pénzbírságot küldtek ki. 26 gépjármű volt és 49 személy. Mindenki 250 ezer forint bírságot kapott, ami annyit takar, hogy 12 millió 250 ezer forintot zsebelnek be" – írta a Blikknek az egyik megbírságolt, aki szerint a hatóság úgy kezelte őket, mintha egy csoport lennének, viszont a leírás szerint ez a találkozó is úgy folyhatott, ahogy egy parkolóban tartott autós összejövetel egy járványmentes időszakban szokott: ...mi tízen voltunk együtt, arrébb húsz méterre négyen, onnan távolabb öt méterre megint tízen álldogáltak, és így tovább."

Hogy valójában mennyi bírságot szabtak ki összesen az intézkedő rendőrök, az a rendőrség válaszából nem derült ki, de mint a Blikknek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól írták, a kapitányság rendőrei egy bejelentés után ellenőrizték a találkozót. Az Orosházán, a Gyártelep utcai pakolóba 26 járművel érkező 49 közterületen csoportosuló, gyülekező emberre vonatkozóan azt állapították meg, hogy szabálysértést követtek el a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések megszegése miatt. Ezért ötszázezer forintig terjedő pénzbírság adható. A büntetéseket a megindított szabálysértési eljárás során szabták ki.