Újabb autógyártó partnerrel hozták hírbe az Apple-t

2021.04.17. 09:37

A pletykák konkrétan úgy szólnak, hogy a tárgyalások már nagyon közel járnak a sikeres befejezéshez az Apple, és az LG Magna e-Powertrain között.

2

Ez utóbbi cég is nagyon friss még: tavaly decemberben jelentették be a létrejöttét. A koreai többségi tulajdonú, Incheon-i székhelyű cég elektromos hajtásláncok fejlesztésére és gyártására jött létre. A felek közül az LG számít az akkumulátor- és elektronika-specialistának, míg a Magna autóipari beszállítóként az autógyártásban szerzett tapasztalatával járul hozzá a közös munkához.

Az angol nyelvű The Korean Times híre szerint egyelőre viszonylag kis sorozatú gyártásról tárgyalnak: az Apple az első néhány év során elsősorban a saját autóról alkotott elképzelés helyességéről szeretne meggyőződni. Ezért is keresnek tapasztalatokkal rendelkező partnert a fejlesztés és a gyártás megszervezéséhez.

Korábban olyan hírek érkeztek, amelyek szerint az Apple különböző autógyártókkal tárgyalt, de úgy tűnik, a tárgyalásoknak az a köre állítólag eredménytelenül zárult, így az utóbbi hónapokban inkább arról lehetett hallani, hogy az Apple nagyobb alkatrészgyártó és bérfejlesztő vállalatokat keresett meg a megfelelő partner után kutatva.