Tényleg X-Trail lesz a Nissan Rogue-ból, de csak jövőre

2021.04.21. 10:08

A Sanghaji Autószalonon mutatták meg a Nissan új modelljét, immár X-Trail néven is. Ott derült ki az is, hogy a korábbi tervekkel ellentétben az idén már biztosan nem jelenik meg a típus Európában.

A nagyjából egy éves csúszás okát nem ismerjük, de azt tudjuk, hogy 2019-ben még azt nyilatkozta a Nissan márka európai vezetője, hogy 2021-ben indulhat a forgalmazás. Ehhez képest most 2022 nyarára ígérik az új X-Trail bevezetését.

A késés annak fényében meglepő, hogy az autó Rogue néven már kapható az Egyesült Államokban 2020 óta, igaz, ott elég egyszerű hajtást kap: csak 2,5 literes négyhengeres szívómotorral és fokozatmentes automata váltóval kínálják. Az Európába szánt X-Trail kapcsán viszont egy másik hajtásról hallani: a Qashqai-ban már bemutatott e-Power fantázianevű soros hibrid rendszer egy változatáról. Ez olyan rendszer, amilyet más gyártó egyelőre nem kínál: itt a benzinmotor már csak az akkumulátor újratöltésére szolgál, az autó hajtásában közvetlenül nem vesz részt.

Arról egyelőre nincsen biztos információnk, hogy Európában terveznek-e másféle kivitelt, de mivel a Qashqai is csak különféle hibrid hajtásokkal lesz kapható, elég nagy rá az esély, hogy az X-Trail esetében is ez lesz a helyzet.