350 ezer forintos Covid-bónuszt kapnak a győri Audi dolgozói

2021.04.22. 22:48

Célt ért az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) kezdeményezése: bruttó 350 ezer forintos bónusz kapnak áprilisi bérük mellé a győri Audi gyár dolgozói a járvány alatti helytállásért.

DSC07387

Honlapján közölte az AHFSZ a hírt, miszerint sikerrel zárult a tárgyalássorozat a munkáltatói oldallal. A szakszervezet azért kezdeményezte a tárgyalásokat, mert szerette volna elérni, hogy a vállalat egy nagyobb egyszeri bónusszal is kifejezze elismerését azért a helytállásért, amit az elmúlt bő egy évben mutattak a munkavállalók, akik a közlemény szerint példátlan hozzáállással, lojalitással és erőn felüli kitartással bizonyították, hogy ezekben a nehéz időkben is helytállnak. A Telex úgy tudja, hogy néhány kivételtől eltekintve (speciális oknak kell fennállnia) valamennyi aktív munkatárs (az Audi Hungária 12 ezer alkalmazottja) megkapja a kialkudott 350 ezer forintos összeget.

Az AHFSZ sztrájkoló tagjai az emlékezetes 2019-es nagy győri sztrájk idején
Az AHFSZ sztrájkoló tagjai az emlékezetes 2019-es nagy győri sztrájk idején

Bár a győri Audi-gyár termelését is megviselte a járvány (a motorgyártás majdnem tíz százalékot esett), a tavaly tavaszi egyhónapos leállást leszámítva végig működött a vállalat. A második hullám alatt sem volt leállás, az egyműszakos munkarendet is csak a félvezetőhiány miatt kellett bevezetni átmenetileg még a télen.