Ez itt a legerősebb utcai Ferrari

2021.04.23. 10:15

A Ferrari lassan elbúcsúztatja a 812 Superfastot is, állítólag ebből az alkalomból hoztak össze egy minden eddiginél erősebb változatot, Versione Speciale néven.

Ez a változat átdolgozott motort kapott: a 6,5 literes V12-est úgy hangolták át, hogy magasabb fordulatszámon nagyobb csúcsteljesítményt nyújtson: 9500-as fordulatszám mellett 830 lóerő leadására képes az új motor.

A típus hivatalos bemutatóját csak május 5-én tartja a Ferrari, így minden puskaport nem lőttek el – többek közt azt sem tudni, hogy az új változat mennyivel lesz fürgébb a mezei 812 Superfast-nál, de úgy hallani, ez a típus utolsó változata.

Valószínű, hogy ez lesz egyben az utolsó Ferrari, amelyet csak egy nagy teljesítményű szívómotor hajt. Bár a Ferrarik ára simán elbír némi szén-dioxid-bírságot, a márka szuperértékes arculata már jóval kevésbé. Ennek tudható be, hogy a V8-asaikat az utóbbi évek során már takarékosabb turbómotorokra cserélték. A csúcsmodellekben valószínűleg nem ezt a trükköt dobják be, hanem hibrid hajtással igyekeznek majd csökkenteni az átlagfogyasztást, és közben megtartani a V12-es szívómotor érces hangját is.