Ez itt a valaha készült legnagyobb Volkswagen terepjáró

2021.04.23. 06:03

A Volkswagen bemutatta Kínában a Talagon nevű óriást, ami túlnő minden más VW jelvényes autón a teherautókon innen. Ráadásul a szabvány MQB platformra épül, ami eredetileg kisebb autók alapjának készült.

A Talagon három üléssoros luxus-terepjáró, amelyet a globális kínálattól mindig kicsit elszakadó FAW-Volkswagen vegyesvállalatnál fejlesztettek ki. Az autó még amerikai mércével mérve sem számítana kicsinek: a hossza 5,152 méter, a szélessége 2,002 méter, a magassága 1,795 méter, a tengelytávja pedig 2,98 méter.

Úgy tudjuk, a típusból készül majd hat- és hétüléses változat is: az előbbi esetben a második üléssor is az elsőkhöz hasonló, támlás fotelekből áll majd. A Talagon méreteit a fotók alapján leginkább az indokolja, hogy itt igyekeztek mindhárom üléssorban élhető lábteret kialakítani, de úgy, hogy közben használható méretű csomagtartó is maradjon.

A motorválasztékról egyelőre keveset tudunk, de úgy tűnik, a korábbi híradásokkal ellentétben lesz V6-os változat is, méghozzá egy 2,5 literes, turbós motort alkalmaznak majd a csúcsmodellben, ami 299 lóerős lesz. Emellett kétliteres négyhengeres motorú változatok várhatók.

Abból adódóan, hogy a FAW-VW típusáról van szó, elég valószínűtlen, hogy Kínán kívül is forgalmazni kezdik a típust, bár van egy olyan érzésünk, hogy Észak-Amerikában és a Közel-Keleten is el lehetne adni, akár nagyobb mennyiségben is.