Helyet cserélt az ittas sofőr és barátja igazoltatás előtt, pechükre felvette egy kamera

2021.04.23. 11:33

Még tavaly májusban történt a most publikált videón látható eset, ami miatt a Siófoki Járási Ügyészség a napokban hamis tanúzás miatt vádat emelt a vezető helyére átcsusszanó siófoki férfival szemben. A főszereplők pechére a mutatványt felvette egy biztonsági kamera, így egyértelmű lett, hogy a platóst a pár ittas tagja vezette, egyben az is, hogy a barátját menteni próbáló fél valótlan tanúvallomást tett, amikor magára vállalta a sofőr szerepét. 

Az utóbbi hónapokban az ügyészség is rákapott az efféle figyelemfelkeltő videók publikálásra, miután a rendőrség már bő egy éve csinál hasonlót nagy sikerrel. Legutóbb a busz előtt büntetőfékező Bentley szaladt nagyot a neten, de ez a helycserés mutatvány sem akármilyen felvétel. Még tavaly májusban történt, Enyig belterületén. Az előzmény az, amit a felvételt látva már sejteni lehet: az esti órákban autózott az ittas sofőr és barátja, amikor észrevették, hogy egy járőr igazoltatni szeretné őket. Ezután hajtottak be egy közeli autómosóba, hogy egy gyors helycserével megmentsék az ittas sofőr jogsiját. Csakhogy pechükre vette őket a mosó kamerája. 

tuzj

Miután a járőröknek is egyértelmű lett a helycsere, az autó ittas vezetője ellen büntetőeljárást indítottak a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt, melyben a Siófoki Rendőrkapitányság megkeresésével tanúként hallgatták ki az utast. Ő aztán azért, hogy a barátját mentse, a törvényes figyelmeztetések ellenére valótlan tanúvallomást tett: úgy nyilatkozott, hogy az autót ő vezette, és az ittas barátja a rendőri intézkedéskor csak azért szállt ki a vezető oldali ajtón, mert a másik ajtó szorult. A vádlott azonban nem tudott arról, hogy amellett, hogy az intézkedő rendőrök a hátsó szélvédőn keresztül látták a helycserét, az autómosó biztonsági kamerája is rögzítette az esetet. Az ügyészség felfüggesztettet kért a vádlottra.

(a 24.hu találata)