Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

A kutyatartás is közrejátszik abban, hogy egyre nagyobb autókat veszünk

2021.04.25. 18:57

Egy friss tanulmány szerint a koronavírus miatti lezárásokban megemelkedett a kutyatartók száma, a megkérdezettek több mint harmada pedig nagyobbra cserélte az autóját azért, hogy legyen hely az új háziállatnak. A trendnek érezhető hatása van, az arányt az Egyesült Királyság egészére vetítve, körülbelül 280 ezer ember költött 7500 font pluszt az autócserére.

/motor1.com
/motor1.com

A kutyatartás sajátos igényeket támaszt az autók felé, a tulajdonosok könnyen tisztítható felületeket és strapabíró anyagokat szeretnének látni az autójukban, de ezeknél is népszerűbb tulajdonság a könnyen pakolható és megközelíthető csomagtartó: a nagyobb, esetenként lomhább kutyák nehezen tudnak felugrani az SUV-k magasabb küszöbére. A megkérdezettek 43 százaléka elsődlegesen e szempontok alapján választott autót. A preferált karosszériatípusok viszont nem feltétlenül tükröznek következetességet: 40 százalék választana SUV-t, 23 százalék családi hatchbacket és csupán 9 százalék választaná a kutyatartás szempontjából legideálisabb kombit.

A CarGurus oldal kutatását vezető Ivan Aistrop szerint a megkérdezettek negyede hetente többször is megautóztatja a háziállatát, nekik lehet indokolt a váltás, mivel a kutyáknak az utazás során is biztosítani kell a megfelelő körülményeket: az elegendő helyet és a biztonságot.

/motor1.com