Ilyen Rolls-Royce-t rendel egy japán milliárdos

2021.04.30. 17:29

Yusaku Maezawa még 1998-ban alapította a Start Today-t, ami pár évvel később online platformon kezdett ruházati cikkeket árulni, majd 2004-ben jött a Zozotown, mely ma japán egyik legnagyobb divatcége. Maezawa pedig a Forbes listája szerint a 22. leggazdagabb ember Japánban.

Imádja az autókat és komoly gyűjteménye van olyan műtárgyakból, mint a 16. századi japán kerámiák. Ezt a két hobbit fonták össze az egyedi kívánsága szerint készített, hosszított tengelytávú Rolls-Royce Phantomban.

Már az autó színösszeállítása is az oribe edényekre utal, az Oribe zöld színt kifejezetten Maezawának keverték ki, amihez krémes árnyalatot párosítottak. A Rolls-Royce-szal egy időben rendelt magángépéhez is ezt az összeállítást használják majd. Csak ugyebár kellett egy földi jet arra az időre, amíg kiér a repülőjéhez.

Közösen dolgoztak az autón a párizsi Hermés és a goodwoodi Rolls dizájnerei és ezért aztán a legtöbb helyen a Hermés Enea Green bőrkárpitját használták, még a klíma tekerentyűit és az automata váltó karját is behúzták vele. Eredetileg nyergek készítésével kezdte a Hermés és erre utal az ülések varrási technikája is. 

Jellegzetesen süppedős, vastag báránygyapjú szőnyegek vannak a padlón, a galériának hívott műszerfali betét pedig nyílt pórusú dióból készült. Perforált mintázatát a francia művész és illusztrátor, Pierre Péron (1905–1988) stílusában tervezték és egy lovat ábrázol.

Ha bárkinek kétsége volna felőle, hogy Yusaku Maezawa egyre komolyabb magasságokban jár, annak ott a tény, hogy ő lesz az első utasa a SpaceX holdkerülő privát járatának.