A Ford beépített mérleget kínál a legnépszerűbb pickupjához

2021.05.01. 13:00

Bár az F150 így is a világ egyik legnépszerűbb modellje, a Ford három új funkcióval kívánja még vonzóbbá  tenni, közülük a legérdekesebb az autóba épített mérleg. A cég szerint ugyan csak hozzávetőleges értéket fog mutatni, de a valós értékekre és pontosságra még várni kell, mivel konkrétumokat egyelőre nem közöltek.

Az értékeket három helyen is meg fogja mutatni az autó: elsődlegesen a központi kijelzőn és az autóhoz tartozó mobilalkalmazáson, a FordPasson lehet leellenőrizni a kilókat, ezeknél valamivel elnagyoltabb, mégis jópofa részlet a harmadik megoldás, amelynek keretében a hátsó lámpák az akkumulátor-piktogramokhoz hasonlóan fognak jelezni: üresen egy sem, maximális terhelés mellett viszont három fénycsík villan fel a lámpatest belső felén, ha pedig túlléptük a megengedett legnagyobb össztömeget, a három közül a legfelső figyelmeztetőleg villogni is kezd. A technológiai megoldásról nem beszélt a Ford, de több portál is a felfüggesztésben sejti a nyitját, azt viszont elárulták, hogy a meglévő plusz súlyokat nullázni is lehet majd, így minden további szállítmányt külön meg lehet majd mérni. 

Ezen kívül a Fordnál egy okos-vonóhorogról is szó esett, ami a vontatmányok súlyát képes megbecsülni, és az előző szerkezethez hasonlóan ez is riaszt túlsúly esetén. A harmadik plusz funkció az előzőekhez képest kissé unalmasnak hathat: “fokozatmentesen szabályozott csillapítás” is elérhető lesz az F150-hez, ami nagy teher és vontatás esetén is jó komfortot és irányíthatóságot biztosít.

/TheDrive