A legdurvább Porsche ellen hangolják a legdurvább Corvette-et

2021.05.01. 12:39

Bevett szokás az autógyártóknál, hogy konkurens modellekhez mérik, benchmarkolják a saját autóikat (olykor ingyen biztosítanak is egymásnak néhány példányt a versenytársak, hogy ne kelljen bajlódni a részletekkel). Éppen ez történik a Chevrolet-nál is, ám az amerikaiak nem akármilyen ellenfeleket vittek el a középmotoros, C8-as Corvette kihegyezett sportváltozatainak tesztelésére.

corvettegt2rs.png

A Corvette-ekről nem csak a takaróponyva és az álcafólia, de a középre rendezett négy kipufogóvég is elárulja, hogy nem alapmodellekről van szó, ezek mellett álldogált egy Porsche 911 GT2 RS, ami alapján sejthető, hogy az érkező Z06 és/vagy ZR1 variánsok a kategória tetejére pályáznak.

Az Ohióban, egy hotel parkolójában lefilmezett prototípusokat egy másik idegen modell, egy Ferrari 458 Italia is kísérte, ám ez utóbbi nem a legfrissebb modell, két generáció (488; F8) is készült már belőle. Hogy ennek ellenére miért volt helye a tesztelésen, annak okát a találgatások szerint nem a sebességben vagy a kezelhetőségben kell keresni, hanem az autók hangjában, karakterében: egy másik amerikai márka ikonikus modellje, a Ford Mustang GT350 kapcsán a 458-at nevezték ki minden idők legjobb hangú síkforgattyús (flat plane crank) V8-asának, ebből pedig két dologra lehet következtetni: egyrészt a sport-Corvette-ekben is ilyen típusú motor dolgozhat, másrészt piszok jó hangra számíthatunk - elég meghallgatni a prototípusokat.

/Corvetteblog.com via Road&Track