Újjáéled a Messerschmitt Kabinenroller

2021.05.07. 06:29

Egy Messerschmitt-Werke nevű vállalkozás éleszti újra az 50-es évek Kabinenroller típusát: kétféle menetkész változatot is kínálnak, az egyiket benzines, a másikat elektromos hajtással.

Az új Kabinenroller teljesítményét, képességeit iekintve nem áll távol az eredetitől. A benzinesbe 7,3 lóerős, 125 köbcentis egyhengeres motort építenek fokozatmentes automata váltóval – a hajtás valószínűleg egy az egyben jön egy robogóból – míg az elektromos változat, a KR-E5000 5 kW-os, azaz 6,7 lóerős villanymotort kap.

A benzines változat egy tank benzinnel 160 km-t tehet meg, míg az elektromos hatótávja 80 km körül lesz. Mindkét változat végsebessége 90 km/h lesz. A benzinmotoros változat egyébként üresen 220, az elektromos pedig 195 kg-ot nyom, úgy, hogy ezekről a járművekről a képek tanúsága szerint lehagyták az eredeti Kabinenroller egyik legfontosabb alkatrészét, a plexi-tetőt.

A fura kis szerkezetek persze inkább tűnnek minimális használati értékű hobbijárműnek, mint bármi másnak, amihez képest a benzines változat 10 950 eurós, és az elektromos modell 12 950 eurós ára sem tűnik kevésnek. Viszont van egy kiskapu azoknak, akik maguk építenének valamit a Kabinenroller jellegzetes formáival: a Messerschmitt-Werke nyers üvegszálas burkolatot is árul, ami alá mindenki olyan technikát épít, amilyet akar.