Alpine néven folytatja a Renault Sport

2021.05.10. 12:55

Hivatalosan május elsejétől él a változás: a Renault Sport a továbbiakban Alpine lesz, így válik teljessé az F1-es csapat névváltásával megkezdett átszervezés.

rs alpine

Az már korábban érzékelhető volt, hogy az Alpine márkával komolyabb tervei vannak az új Renault vezetésnek: az egytípusos márka mögé teljes kínálat kívánkozott volna már évek óta, de a megvalósítással a korábbi cégvezetők valamiért kivártak. Az A110 eleve nagyon lassan került gyártásba, és az ötlet, hogy több modell viselje a nevet, mindeddig csak ötlet maradt.

Úgy tűnik, most a legkézenfekvőbb megoldást választják: az Alpine lesz a Renault AMG-je, azaz a kínálat sportos, eddig RS néven kínált darabjai jöhetnek Alpine néven. Így valószínű, hogy a Renault Clio RS helyét az Alpine Clio, a Renault Mégane RS helyét az Alpine Mégane veszi át, és így tovább. A megoldás nem meglepő, hiszen a Renault vezér Luca de Meo ugyanezt a receptet használta az előző munkahelyén, a Seatnál, ahol a Cupra márkába gyűjtöttek minden sportos típust.

Ezzel a nemrég kiszivárgott önkéntes sebességkorlátozás terve is új megvilágításba kerül: az RS-eken kívül eddig sem volt túl sok típus a kínálatban, amely 180 km/h felett is komfortos lett volna, és a polgári modellek esetében aligha fogják hiányolni a vevők a magasabb végsebességet.