Meglepetés: Mercedes elektromos luxus-egyterű, Kangooból

2021.05.10. 13:50

A Mercedes T osztály bemutatójára számítottunk elsőként, de a csillagos Kangoo előtt még mutatnak egy luxust sugárzó tanulmányautót.

Az EQT-t láthatóan igyekeztek a felismerhetetlenségig átöltöztetni: a krómozott ablakkeretek, a LED-es csíklámpák, a hűtőmaszk sok apró csillaga – minden egyes részlet arról árulkodik, hogy a Mercedes tervezői komolyan vették a feladatot. A sziluett persze elárulja az EQT-t, de a hétüléses belső tér anyagai és formái szintén igyekeznek elterelni a figyelmet az autó egyszerű származásáról.

Nem tudni, hogy a tanulmány pontosan milyen célt szolgál – talán ezzel tesztelik, hogy hogyan reagál a közönség az erősebben átdolgozott Kangoora – de azt mondanánk, hogy az erőfeszítés nem volt hiábavaló: az előd Citannal szemben ezt az autót kevesen csúfolják majd csillagos Renault-nak.

Arról, hogy miféle hajtás került a tanulmányba, csak sejtéseink lehetnek. A név alapján nyilván elektromos, de a részletek egyelőre nem világosak, bár nem lenne meglepő, ha egyszerűen átvennék a Kangoo E-tech 44 kWh-s akkumulátort és 102 lóerős motort tartalmazó hajtásrendszerét.

Az sem egyértelmű, hogy lesz-e ilyen luxusváltozata a T osztálynak. Megcsinálni nyilván nem lenne komplikált, a kérdés inkább úgy merül fel, hogy a szintén hétüléses Mercedes GLB-vel nem lépnek-e egymás lábára a kínálatban.