Havi 12 napot a jövőben is otthonról dolgozhatnak a Porsche irodai dolgozói

2021.05.17. 06:08

A Porschénál úgy döntöttek, lehetővé teszik a termelésben közvetlenül részt nem vevő dolgozóiknak, hogy havi 12 napot a jövőben is otthonról dolgozhassanak - közölte a cég egyik szóvivője vasárnap Stuttgartban.

br

"A legfontosabb, hogy munkatársaink motivációja magas legyen" - mondta Andreas Haffner, a személyzeti osztály vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német napilapnak. Hozzátette: az alkalmazottak ott dolgozhatnak, ahol akarnak, amíg az eredmények rendben vannak. Az, hogy a dolgozó saját otthonából, egy nyaralóból vagy egy kávézóból látja-e el feladatát, nem számít a cégnek - hangsúlyozta.

A lapjelentés szerint a Porsche technikai felszereléssel - például nagy monitorokkal - is ellátja irodai alkalmazottjait.

A dolgozók érdekképviseletével május 1-jén létrejött megállapodás nem vonatkozik azokra, akik a termelősoron vagy a kantinokban dolgoznak. Június végéig még minden irodai alkalmazott otthonról dolgozik a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó intézkedések jegyében.

A Porsche azt tervezi, hogy ötödével csökkenti irodai helyiségeinek alapterületét. 2025-re az irodai dolgozók már csak 60 százaléka rendelkezne asztallal a cégnél, ehhez jönnek még az ideiglenes munkaállomások.

A megállapodás csak a mintegy 22 ezer alkalmazottal rendelkező anyavállalatra vonatkozik, de a leányvállalatoknál is folyik az egyeztetés.