Öt katalizátortolvaj sétált be a saját csapdájába Tatabányán

2021.05.20. 11:07

Öt főt vettek őrizetbe, akik Tatabányán egy autó katalizátorát akarták ellopni, azonban megzavarták őket a bűncselekmény közben. Később visszatértek, de ekkor már várták őket a rendőrök írja a Police.hu közleménye a hétfői fogásról. 

A történet május 16-án késő éjszaka indult, amikor az ötfős társaság Tatabányán kinézett egy autót, hogy kilopják alóla a katalizátorát. Az autót megemelték, fűrésszel a kipufogócső átvágását is megkezdték, amikor egy szolgálaton kívüli rendőr észlelte a zajt és fényeket. A rendőr értesítette a kollégáit, mire az elkövetők félbehagyták a vágást, majd sietve távoztak, hátrahagyva a félig elvégzett munkát: a megemelt, rongált autót.

A járőrök sejtették, hogy a társaság visszamenne befejezni a munkát, és bejött a tipp. Nem sokkal később, 17-én 0 óra 20 perckor megjelent a helyszínen egy fehér autó öt emberrel, akik az igazoltatáskor eltérő válaszokat adtak a kérdésekre, de azután már nehéz volt bármit tagadni, hogy a csomagtartóban megtalálták az akkumulátoros orrfűrészt, a tartalék fűrészlapokat és a kesztyűket. Az öt férfi már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, a 30 éves sofőr például járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt a lebukás idején. 

Az oroszlányi férfiakat a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük lopás bűntett kísérlet miatt indult büntetőeljárás, a rendőrség a társaságot őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

A közlemény szerint a tatabányai rendőröknek nem ez volt az egyetlen katalizátorlopós fogásuk mostanság és országosan sok hasonló közlemény esett be az elmúlt hetekben. Hogy mire ez a felhajtás a katalizátorok körül, arról itt írtunk korábban