Újabb morzsákat szórt el a Volkswagen az új Multivanról

2021.05.20. 18:33

A Volkswagen haszonjármű-részlegének a Caddy bemutatása óta egyértelműen ez a legnagyobb dobása: egy olyan típus, amely nem csak a Multivan utóda lesz, de több egyterűé is a VW kínálatban, a Transporterhez viszont már nem lesz sok köze.

A típusról a kémfotók, és korábbi előzetesek után újabb részletek derültek ki. Egyrészt mutattak egy vázlatot, amelyen jól látszanak a jellegzetességek: a viszonylag kis hasmagasság és alacsony tetővonal, illetve a célszerű, széles és doboz-jellegű kialakítás.

Az is kiderült az MQB platformra épülő modellről, hogy készül belőle egy hibrid változat eHybrid típusjelzéssel, amely konnektoros hibrid lesz – a VW haszonjármű-részlegének vezetője szerint olyan, amellyel a tipikus városi távok károsanyag-kibocsátás nélkül is megtehetők, ami valószínűleg legalább 50 km tisztán elektromos hatótávot jelent majd.

A T7 Multivanról ezen kívül az is kiderült, hogy kifejezetten közel van a premierje: június 10-én tartják, így akkor a többi lényeges információ is nyilvánosságra kerül a típusról.